Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков направи коментар на изминалата година

...
Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков направи коментар на изминалата година
Коментари Харесай

Караманджуков: За Лудогорец няма значение кой ще е президент на футболния съюз, изиграли сме повече мачове в Европа от другите български отбори взети заедно

Спортният шеф на Лудогорец Георги Караманджуков направи коментар на миналата година за  " орлите " в предаването " Спорт по ТВ 1 ". За първи път той заприказва и за позицията на клуба по отношение на борбата за БФС.

" 2023 година беше турбулентна - тежка, сложна, само че и доста сполучлива, изключително финалната част. Януари предходната година започнахме с доста тежки травми. Стигна се и до треньорска промяна. Станахме първенци по сложния метод. След приливи и отливи добихме правото на присъединяване в групите на Лигата на конференциите. Начинът, по който Лудогорец приключи годината, смяната, която се виждаше в последните два месеца, не може да не ни радва. Собствениците реагираха доста съответно на неуспехите на Лудогорец. Запазихме хладнокръвие. Никога не съм се страхувал за работата си, тъй като зная какво имам в джоба си. Най-нормалният ход след резултата в Дания (б.р. - 1:7 от Нордселанд), на който нямахме право, бе да подадем оставки ", показа шефът на " зелените ".

" Три треньорски смени за една година (б.р. - Шимунджа, Петев, Дерменджиев) са доста. Винаги съм бил съперник на това нещо. На мен тогава ми е най-трудно, тъй като всеки треньор идва със своите условия. Но Лудогорец е много характерен клуб. Нашето състезание не е от най-котираните и мъчно се притеглят класни футболисти. Лудогорец обаче го употребяват като ходило за бъдещите си кариери. Затова тимовете на открито знаят, че когато взимат състезател от нас, няма да съжаляват. Това име сме си построили. Крайната дума за селекцията при нас постоянно е била на треньора. Изискването е постоянно да играем прелъстителен футбол, както в последните два месеца. Не заслужавахме да загубим даже в Истанбул от Фенербахче ", добави Караманджуков.

" И Андерлехт преди година, и в този момент Сервет към този момент им вървят шампионатите, до момента в който ние сме в подготовка, което е огромно преимущество за тях. Но разгадавам на опита на господин Дерменджиев и щаба, който е събрал, да се подготвим по най-хубавия метод и в случай че може, да ги отстраним ", пожела си спортният шеф на разградчани.

" Темата за конгреса не сме я коментирали с управлението и притежателите. Мога да кажа персонално мнение. Когато започнах като шеф в Родопа (Смолян), президент беше починалият Димитър Ларгов. И по-късно съм бил на десетки конгреси. Имам едно терзание с тези тъжби след последния конгрес. Ако в този момент (б.р. - на 15 март) бъде определено управление и след 3, 4 или 5 месеца съдът присъди, че възвръща еди-кой си или признава жалбата на другия. Не зная дали хората се замислят какъв брой рискове идват. Доста читави адвокати трябват. Дано в действителност се избере индивидът, който ще оказва помощ на българския футбол и ще дава за развиването. Не е въпрос единствено - стани да седна. Учил съм се доста от всички хора, които са работили във футболния съюз. Навремето какви борби имаше сред Стефан Софиянски и Иван Славков, и господин Михов, и други. Когато всеки загубеше, отиваше и стискаше като благородник ръката. А в този момент губим конгреса, излизаме на открито и подаваме тъжба, макар че признаваме вътре пред залата. За Лудогорец няма значение кой ще е президент на футболния съюз. Искаме да има правила. Защото колкото мачове сме изиграли през тези години в Европа, всички останали участници в България, взети дружно, ги нямат. Дано да се откри индивидът, екипът, който да върне българския футбол, където му е мястото ", заяви Георги Караманджуков.
 Караманджуков: Ще бъде трибой за купата, скърбя, че Левски изостана
Караманджуков: Ще бъде трибой за купата, скърбя, че Левски изостана

Ето какво каза
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР